Dzień Zdrowego Żywienia
W bieżącym roku szkolnym 2017/ 2018 – 8 listopada podczas Europejskiego Dnia Zdrowego Żywienia uczniowie klas I – III oraz klas starszych samodzielnie przygotowali wspólne śniadania w poszczególnych klasach. Z przyniesionych produktów: twarożków, wędlin, sera żółtego, różnego rodzaju pieczywa, warzyw i owoców wykonali dekoracyjne kanapki, apetyczne szaszłyki z owoców, sałatki warzywne i owocowe oraz świeżo wyciskany sok warzywno –owocowy. Z radością wykonali zdrowe śniadanie i zapoznali się z zasadami zdrowego żywienia, które przedstawili na gazetkach ściennych. Był to dzień wspaniałej zabawy, a zarazem praktycznej nauki wykonania zdrowego i pożywnego śniadania bez chipsów, kolorowych, gazowanych napojów. Ta wspaniała lekcja integracji uczniów i nabywania właściwych nawyków żywieniowych była cudownym przeżyciem. Kulturalnie spożyte śniadanie wszystkim wybornie smakowało!